Vedení Letovic dalo Keltoi šanci do konce roku. Sdružení dluží za nájemné
16.10.2013 06:10 Letovice - Vedení Letovic není spokojené s provozovatelem Archeoparku Isarno, sdružením Keltoi.

To totiž dluží městu část nájemného za pozemek, na kterém archeopark leží. Sdružení chce ale dlužnou částku doplatit a pokračovat v obnově keltského areálu a pořádání akcí.

Tou nejbližší je keltský nový rok Samhain, který naplánovali na sedmadvacátého října. Provozovatelem areálu keltského skanzenu je sdružení Keltoi od začátku tohoto roku. „Keltoi ale neplní svoje závazky. Dosud nezaplatilo větší část nájemného. Opravy a údržba areálu také váznou. Na jednání rady města jsme se proto dohodli, že pokud nedá Keltoi vše do pořádku do konce tohoto roku, tak s nimi rozvážeme smlouvu," řekl starosta Letovic Vladimír Stejskal. Na nájemném dluží Keltoi městu sedm tisíc korun. „Celková výše nájmu je deset tisíc korun. To je pro naše občanské sdružení příliš vysoká částka, na což jsem vedení Letovic upozorňoval hned od začátku. Nicméně tato částka je ve smlouvě, takže ji budeme muset uhradit," řekl vedoucí sdružení Václav Horák. S provozováním a obnovou areálu chtějí totiž Keltoi pokračovat. „Plánujeme požádat o dotační tituly a postupně dát keltský skanzen v Letovicích do pořádku," řekl Horák s tím, že na sedmadvacátého října plánují v keltském skanzenu akci s názvem Samhain. „Je keltský nový rok a obdoba našich Dušiček. Keltové se při tomto svátku setkávali se svými předky a pořádali velké hostiny. Při akci tak návštěvníci uvidí ukázku keltské hostiny a například i souboj o krále hostiny," pozval na akci Horák.

Autor: Eva Ondráčková

Čtěte více na: http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/vedeni-letovic-dalo-keltoi-sanci-do-konce-roku-sdruzeni-dluzi-za-najemne-2013101.html