Zveme vás všechny na festival, který se bude konat 2. srpna 2014 přímo na nádvořích hradu Veveří, na severozápadním okraji Brna u Brněnské přehrady. KČT Kudrna pořádá na hradě Veveří již XI. festival KELT & WORLD MUSIC

Vám (a nejen Vám), kterým v žilách koluje divoká keltská krev a v hrudi tluče romantické srdce, je určen tradiční věhlasný festival LUGHNASAD, který bude opět zasazen do nitra hradu Veveří. Letos pořádáme již 11. ročník. Vše vypukne 2.8. 2014 dopoledne a potrvá až do hluboké noci. Dorazíte-li v sobotu hned ráno, můžete se projít Podkomorskými lesy, kde pro vás bude připravena patnáctikilometrová trasa krajem „Pohádky máje“, kolem Ríšovy a Helenčiny studánky.

Pokud se nevydáte na výlet, budete svědky budování keltské vesničky Keltoi a otevírání stylových řemeslnických krámků (kováři, kovotepci, švartneři, mincíři, hrnčíři, šperkaři, kožešníci, bylinkáři, mastičkáři) i občerstvovacích oáz (jídlo, pití, lekvary, medovina, chmelovina, švestkovina…kocovina). Zajímavý program je připravený pro děti i dospěláky, kteří si budou moci zasoutěžit, jak měli keltští předkové při oslavách tohoto svátku ve zvyku. Vyzkoušíte si dávné keltské žití včetně řemesel, věštění, magie či rituálního malování na tělo.

Celým festivalem vás provede slovo keltologa a bezva moderátora Jirky moravského Brabce. Stanete se svědky obřadu s druidy, kněžkami a ohněm i šílené jezdecké šou Petra Rainocha.

Můžete se také zúčastnit soutěže o ceny turistického magazínu KAM po Česku http://www.kampocesku.cz/clanek/15001/vezmete-deti-na-lughnasad

KAM 07 2014 Lughnasad